Spring naar content

Gedenkteken of grafbedekking plaatsen

U mag op een graf een aandenken plaatsen, zoals een gedenkteken of beplanting. U heeft daarvoor een vergunning van de gemeente nodig. De steenhouwer kan de vergunning namens u aanvragen. U kunt dit ook zelf doen. De regels voor grafbedekking en grafbeplanting verschillen per begraafplaats.

U regelt uw vergunning door contact op te nemen met de begraafplaatsadministratie. U ontvangt van de medewerkers een aanvraagformulier voor het plaatsen van een gedenkteken. Dit formulier kunt u samen met de steenhouwerij invullen. De begraafplaatsadministratie kan u ook meer informatie geven over de regels over grafbedekking en grafbeplanting op een bepaalde begraafplaats en de kosten voor het aanvragen van een vergunning.

Wilt u een gedenkteken op een openbare plek plaatsen? Bijvoorbeeld voor een verkeersslachtoffer of slachtoffer van zinloos geweld? Dan heeft u toestemming nodig van de wegbeheerder. Vaak is dit de gemeente, maar dit kan ook Rijkswaterstaat, de provincie of het waterschap zijn. Een van de eisen is dat het gedenkteken de verkeersveiligheid niet in gevaar mag brengen.

U vraagt toestemming aan de wegbeheerder. De gemeente kan u vertellen wie de wegbeheerder is.

Voor meer informatie over de kosten van het plaatsen van een gedenkteken of grafbedekking neemt u telefonisch contact op met de begraafplaatsadministratie via 14 0186 of 088-6473647.

U hoort binnen 6 weken of u de vergunning voor het plaatsen van grafbedekking krijgt.

Weegje 1, ‘s-Gravendeel
Nu gesloten
Sportlaan 22, Maasdam
Nu gesloten
Voorstraat 26/Ingang Heemlaan, Piershil
Nu gesloten
W. van Vlietstraat 6, Oud-Beijerland
Nu gesloten
Stockholmplein 6, Strijen
Nu gesloten