Spring naar content

Adoptie

Wilt u een kind uit Nederland of het buitenland adopteren? Neem dan contact op met de Stichting Adoptievoorzieningen. Deze organisatie verzorgt de voorlichting op het gebied van adoptie. Zij kan u wegwijs maken in de aanvraagprocedure en het verloop van een adoptietraject.

Aan de adoptie van een buitenlands kind gaat vaak een traject van een paar jaar vooraf. Soms moet u de adoptie nog laten erkennen door de rechter. Dit is het geval als het kind uit een land komt dat niet is aangesloten bij het Haags Adoptieverdrag.

 

 

Wilt u een Nederlands kind adopteren dan moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie vindt u via de link Adoptie Rijksoverheid.

Heeft u een buitenlands kind geadopteerd en is hij/zij in Nederland aangekomen? Laat ons dit dan binnen 5 werkdagen weten. U doet dit door een afspraak te maken via telefoonnummer 14 0 186. Maak een afspraak bij ons servicepunt in Oud-Beijerland en kom als adoptieouder samen met uw adoptiekind. Neem de adoptiedocumenten mee. U moet uw kind ook bij ons inschrijven. Meer informatie vindt u op de pagina Verhuizen vanuit het buitenland.