Discriminatie melden

Wordt u gediscrimineerd op uw werk, op school of op straat? Of bent u getuige geweest van een dergelijk voorval ? U kunt uw klacht melden bij RADAR.

Bij RADAR krijgt u advies en ondersteuning bij het aanpakken van discriminatie op grond van huidskleur/afkomst, geloof/levensovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap. RADAR is het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie.

Wie geconfronteerd wordt met discriminatie kan bij RADAR terecht. U bent bijvoorbeeld onbeschoft behandeld in een winkel, wordt geïntimideerd op uw werk of geweigerd in een discotheek en u vermoedt dat discriminatie daarbij een rol speelt. Of u bent uitgescholden door een buurman of u heeft een discriminerende leus gezien. U hoeft niet persoonlijk gedupeerd te zijn om melding te doen. Dit kan eveneens als u getuige bent van een dergelijke gebeurtenis. U kunt ook met RADAR contact opnemen als u het voorval alleen wil laten registreren. Bent u er niet zeker van of uw probleem inderdaad met discriminatie te maken heeft, dan kunt u daar in een gesprek met RADAR achterkomen.

RADAR is op verschillende manieren te bereiken:

  • Telefonisch: U kunt uw klacht telefonisch melden via het centrale telefoonnummer 0900 – 2354 354
  • Website: Op de website van RADAR vindt u onder kopje KLACHT, menu Klacht indienen een formulier waarop u rechtstreeks een klacht kunt melden
  • Email: U kunt een emailbericht sturen, naar info@radar.nl
  • Meld Discriminatie Nu App: te downloaden voor Android of voor IPhone

Als u een klacht bij RADAR meldt wordt met u doorgenomen wat er precies is gebeurd. Zijn er getuigen? Handelt een medewerker van een bedrijf op eigen initiatief of is er sprake van mogelijk discriminerend beleid? U krijgt vervolgens advies over de mogelijkheden om de klacht aan te pakken. Ook de ondersteuning die RADAR kan bieden wordt besproken.

Kijk voor meer informatie op de website van RADAR.