Onder de noemer ‘Lang Leve Thuis’ wil gemeente Hoeksche Waard haar inwoners bewust maken van de mogelijkheden van langer zelfstandig thuis wonen. Hierbij werkt zij samen met Welzijn Hoeksche Waard. De campagne is onderdeel van Thuis in de Kern, 1 van de thema’s binnen het programmaplan ‘Inclusieve Samenleving’ van gemeente Hoeksche Waard’. De campagne komt voort uit de Regionale Woonvisie 2030, waarbij de vitaliteit van de Hoeksche Waard centraal staat.

Waarom levensloop bestendig wonen?

Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is om veilig en comfortabel oud in te worden. Ook als u later zorg nodig heeft of slecht ter been bent. Dat klinkt nu misschien als een ver-van-uw-bedshow. Maar waarom wachten totdat het te laat is? Ongemakken komen vaak onverwachts. Dan is wonen hoe u dit zelf wilt misschien niet meer mogelijk. Begin daarom op tijd, bijvoorbeeld als u zo rond de 55 jaar oud bent. Hoe bereidt u zich voor?

U kunt verhuizen naar een levensloopbestendige woning of uw huidige woning aanpassen. In dit laatste geval is het verstandig om te kijken wat er in uw woning mogelijk is. Niet elke woning is namelijk geschikt om levensloopbestendig te maken.

Gratis woningscan en advies

Maak daarom gebruik van onze gratis woningscan. Onze adviseur komt dan bij u langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen. Hierin staat precies omschreven welke stappen u concreet kunt zetten. Zo weet u zeker dat de aanpassingen die u doet ook echt geschikt en toekomstbestendig zijn.