Toegankelijkheid

Het is belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen. Als websites goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking.

Er zijn standaarden opgesteld die helpen bij het toegankelijk maken van websites. Wij hebben onze medewerkers getraind in deze standaarden, en onze websites worden getest op toegankelijkheid.

Gemeente Hoeksche Waard streeft naar het toegankelijk maken van de eigen online informatie en dienstverlening, in overeenstemming met Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Heeft u problemen met toegankelijkheid van een van onze websites, neem dan contact op met info@gemeentehw.nl. Wij nemen dan contact met u op om samen tot een oplossing te komen.

PDF-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan PDF-bestanden. Gemeente Hoeksche Waard kan op dit moment niet garanderen dat alle PDF’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. 

We bieden wel de mogelijkheid om PDF’s op verzoek toegankelijk te maken. U kunt hiervoor een verzoek indienen door te mailen naar info@gemeentehw.nl

Toegankelijkheidsverklaring

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Hoeksche Waard. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

De toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op basis van de onderzoeksrapporten van Stichting Accessibility d.d. 13 oktober 2020.

Bekijk onze toegankelijkheidsverklaring hier.

Download hier de onderzoeksrapporten waar deze verklaring op is gebaseerd.