Toegankelijkheid

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat haar online informatie en dienstverlening gebruiksvriendelijk en toegankelijk is voor iedereen.

Er zijn standaarden opgesteld die helpen bij het toegankelijk maken van websites. Wij hebben onze medewerkers getraind in deze standaarden, en testen onze websites regelmatig op toegankelijkheid.

Loopt u echter tegen een toegankelijkheidsprobleem aan op deze website? Of heeft u een vraag of opmerking over onze toegankelijkheid ? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing, zodat u toegang heeft tot de gewenste informatie.

PDF-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan PDF-bestanden. Gemeente Hoeksche Waard kan op dit moment niet garanderen dat alle PDF’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. 

We bieden wel de mogelijkheid om PDF’s op verzoek toegankelijk te maken. U kunt hiervoor een verzoek indienen door te mailen naar info@gemeentehw.nl

Toegankelijkheidsverklaring www.gemeentehw.nl

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Hoeksche Waard. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

De toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op basis van de onderzoeksrapporten van Stichting Accessibility d.d. 8 februari 2023.

Bekijk onze toegankelijkheidsverklaring hier.

Download hier de onderzoeksrapporten waar deze verklaring op is gebaseerd.

Toegankelijkheidsverklaringen overige websites en apps

In het Dashboard DigiToegankelijk vindt u een overzicht van de toegankelijkheid van alle websites en apps waarvoor gemeente Hoeksche Waard verantwoordelijk is. Dit overzicht is nog niet compleet, maar daar wordt hard aan gewerkt.