Terug naar het overzicht

Zuid-Holland past bedieningstijden bruggen en sluizen aan vanwege coronavirus

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De winterbedieningstijden voor bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland worden verlengd. De ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) nopen de provincie tot deze maatregel.

De zomerbedieningstijden beginnen normaal gesproken op 1 april als het nieuwe vaarseizoen begint. Vanaf die datum werken meer medewerkers om de bruggen en sluizen te bedienen, omdat er in deze periode meer scheepvaart is en er meer brugopeningen nodig zijn. Daarmee wordt het risico op besmetting van onze medewerkers groter en dat willen we voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat de bediening van bruggen en sluizen zoveel mogelijk wordt gewaarborgd, heeft de provincie besloten de winterregeling aan te houden. Daardoor kan iedereen zich, ook in de vitale sectoren zoals de zorg, snel en veilig in de provincie verplaatsen.

In dringende gevallen kan in overleg van de vastgestelde bedieningstijden worden afgeweken. Zo blijven onze vaarwegen beschikbaar voor scheepvaartverkeer. De winterbedieningstijden van bruggen en sluizen in Zuid-Holland blijven in ieder geval van kracht totdat de maatregelen van het kabinet zijn afgeschaald.