Terug naar het overzicht

Zorgverlening in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen op het gebied van zorg en ondersteuning aan inwoners in de Hoeksche Waard. Organisaties willen hun cliënten zo goed als mogelijk beschermen en treffen maatregelen. Daarnaast zijn er minder medewerkers beschikbaar. Er moeten keuzes gemaakt worden om de beschikbare medewerkers in te kunnen zetten op de plek waar ze het hardst nodig zijn.

Dit heeft gevolgen voor de ondersteuning die vanuit de Wmo geleverd wordt

Het kan betekenen dat bepaalde dienstverlening, met name huishoudelijke ondersteuning, in de komende periode anders wordt ingezet of soms zelfs tijdelijk stopgezet.

De zorgorganisaties in gemeente Hoeksche Waard nemen zelf contact op met hun cliënten om de individuele situatie te bespreken. Zo nemen ze hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat de zorg waar deze het hardst nodig is ook geleverd kan worden.

Het is voorlopig niet mogelijk om gebruik te maken van logeerzorg

Deze maatregel is genomen om het risico op besmetting voor de kwetsbare cliënten te verkleinen.

Ook dagbestedingslocaties zijn gesloten

Organisaties  kijken hoe zij cliënten op een andere manier kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld op afstand of in samenwerking met de initiatieven vanuit Welzijn Hoeksche Waard.

Bent u mantelzorger en heeft u vragen over het coronavirus?

Als mantelzorger wilt u weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste. Wat kan wel en wat kan niet? Op de website van Mantelzorg.nl vindt u een uitgebreid overzicht met veelgestelde vragen over mantelzorg en het coronavirus.

Zit de informatie die u zoekt er niet bij, of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Mantelzorglijn 030 – 760 60 55.