Terug naar het overzicht

Zonnestroominstallatie op bedrijfsdaken DC Helleman voorziet 600 huishoudens van stroom

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In Numansdorp werd op woensdag 9 september 2020 de zonnestroominstallatie van familiebedrijf DC Helleman officieel in gebruik genomen. De directie van het bedrijf en wethouder Huibert Steen (Duurzaamheid) van gemeente Hoeksche Waard staken de stekker in het contact. Hierna werd meteen de real-time stroomopbrengst zichtbaar, die goed is voor de stroomvoorziening van ongeveer 600 huishoudens in de Hoeksche Waard. 

Het bedrijf heeft in samenwerking met Mijn Zonneveld op de daken van de bedrijfspanden de grootste zonnestroominstallatie van de Hoeksche Waard gerealiseerd. Circa 18.000 m2 golfplaten dak is vernieuwd voordat de ruim 6.300 zonnepanelen geplaatst konden worden. 

Een prachtig initiatief

Wethouder Steen is enthousiast over de zonnestroominstallatie: “Het is een prachtig en indrukwekkend initiatief, dat onze gemeente helpt in het behalen van haar doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Alle energie die we dan in de Hoeksche Waard gebruiken, willen we ook duurzaam en lokaal opwekken. Hiervoor lenen de Hoeksche Waardse bedrijfsdaken zich uitstekend. Wat mij betreft laten we geen vierkante meter onbenut. Ik hoop dan ook dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen.”

DC Helleman B.V.

DC Helleman is een familiebedrijf, dat een belangrijke speler is op de markt van logistieke dienstverlening binnen het Rotterdams havengebied. Het bedrijf biedt, naast een moderne en centraal gelegen schone opslaglocatie, onder andere uitgebreide mogelijkheden voor transport, trucking, douaneformaliteiten en expeditiewerkzaamheden. 

Wilt u uw bedrijf ook verduurzamen?

Gemeente Hoeksche Waard werkt samen met Energieke Regio, die bedrijven helpt bij het verduurzamen en hieraan te verdienen. Voor informatie over hoe Energieke Regio Hoeksche Waard u hierbij kan helpen, kunt u contact opnemen met Jaap Willem Eijkenduijn via e-mail jweijkenduijn@energiekeregio.nl of telefoonnummer 06 – 53 15 91 75.

default