Zonder afspraak eerste, tweede en boosterprik bij u in de buurt

Dit nieuwsbericht is verlopen.

GGD Zuid-Holland Zuid opent van maandag 28 februari tot en met zaterdag 19 maart een tijdelijke vaccinatielocatie in Numansdorp en Oud-Beijerland. U kunt op de locaties vragen over de vaccinatie stellen en uw eerste, tweede of boosterprik tegen corona halen. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

Prikken in de buurt

De GGD opent van maandag 28 februari tot en met zaterdag 19 maart ook in de regiogemeenten een tijdelijke vaccinatielocatie. Hierdoor biedt de GGD alle inwoners van Zuid-Holland Zuid de gelegenheid laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie te halen. U vindt deze locaties in de regiogemeenten Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden en Papendrecht. Alle tijdelijke vaccinatielocaties van de GGD zijn steeds 2 dagen tegelijk in 2 gemeentes open van 12.00 tot 18.00 uur.

Naast de tijdelijke vaccinatielocaties kunt u ook terecht op één van de vaste vaccinatielocaties in Dordrecht, Gorinchem of Puttershoek. Kijk voor meer informatie op de website van GGD Zuid-Holland Zuid.

DagenPlaatsPlaats
Maandag en dinsdagBleskensgraaf
Zalencentrum De Spil
Melkwegplein 1
Numansdorp
Lokaal 8
Buttervliet 8
Woensdag en donderdagOud-Beijerland
Sportzaal ’t Paradijs
Wiardi Beckmanstraat 32
Hendrik-Ido-Ambacht
Stichting Cascade
Hoge Kade 50
Vrijdag en zaterdagGorinchem
Winkelpassage Botersteeg
Botersteeg 10-12
Papendrecht
De Morgenster Kerk
Muilwijkstraat 1

Voor wie?

• Inwoners vanaf 18 jaar kunnen voor hun eerste, tweede en boosterprik terecht bij één van de tijdelijke vaccinatielocaties.
  • Kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen op de tijdelijke vaccinatielocaties terecht voor hun eerste en tweede vaccinatie.
  • Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht bij de vaste vaccinatielocaties in Dordrecht, Gorinchem en Puttershoek.

* Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat zij begeleid moeten worden door een volwassene.
** Kinderen van 16 en 17 jaar mogen zonder begeleiding komen.

Op de tijdelijke vaccinatielocaties wordt gevaccineerd met het mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer.

Herhaalprik tegen corona

Mensen van 70 jaar en ouder én mensen met minder weerstand kunnen een herhaalprik tegen corona (tweede booster) krijgen. Zij krijgen 3 maanden na hun laatste coronavaccinatie een uitnodiging voor een herhaalprik. Dat is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Deze mensen krijgen vanaf zaterdag 26 februari een uitnodiging.

De Gezondheidsraad adviseert een herhaalprik tegen corona voor:

• mensen vanaf 70 jaar;
  • bewoners van verpleeghuizen;
  • volwassenen met het syndroom van Down;
  • volwassenen met een ernstige immuunstoornis.

Let op! De herhaalprik tegen corona is alleen te krijgen op afspraak en start op vrijdag 4 maart. U kunt op 2 manieren een afspraak maken. Telefonisch via telefoonnummer 0800-7070 of via de website van de Rijksoverheid.

Voor meer informatie en veel gestelde vragen kunt u terecht op de website van het RIVM.

ID en mondkapje meenemen

Neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee en draag een mondkapje op de vaccinatielocatie. Ook kinderen tussen de 12 en 18 jaar moeten een legitimatiebewijs laten zien. Bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar moet de ouder een legitimatiebewijs tonen.

Vragen en meer informatie

Op de tijdelijke vaccinatielocaties zijn voorlichters van de GGD aanwezig. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Meer informatie over de coronavaccinatie vindt u op de website van GGD Zuid-Holland Zuid.