Terug naar het overzicht

Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Morgen, 7 december, is het Nationale Vrijwilligersdag. Vrijwilligers maken de Hoeksche Waard mooier. Mooier om te wonen, te werken en te bezoeken. De samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Daarom wil gemeente Hoeksche Waard met uw hulp vrijwilligers in het zonnetje zetten. Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen en daarvoor een pluim verdient? Meld hem of haar dan voor 10 januari aan op de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard.

De gemeente is trots op haar vrijwilligers

Mensen die vrijwilliger zijn, doen dat werk onverplicht en onbetaald.  Zij willen graag iets betekenen voor een ander of voor de samenleving. “De saamhorigheid in de Hoeksche Waard is groot. Er zijn dan ook vele vormen van vrijwilligerswerk en veel inwoners zijn vrijwilliger, bijvoorbeeld bij verenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties, kerken, op scholen enzovoort. Ze dragen eraan bij dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard. Met vrijwilligers is gewoon veel meer mogelijk en wordt er meer georganiseerd en geregeld. Wij zijn heel blij met deze betrokkenheid. Daarom willen we hen graag bedanken voor hun inzet en daarbij vragen wij uw hulp”, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Inclusie).

Nomineer een vrijwilliger

Wethouder Paul Boogaard (Sport): “Er zijn heel veel soorten en maten van vrijwilligerswerk. Iedereen die structureel vrijwilligerswerk doet, verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom belonen wij de eerste 50 aanmeldingen met een leuk uitje in de Hoeksche Waard. De genomineerde mag zelf, uit een lijst met mogelijkheden, kiezen welke activiteit het wordt. Dus kent u een vrijwilliger die u graag wilt bedanken voor zijn of haar inzet? Geef het aan Welzijn Hoeksche Waard door.”

“Er zijn vele vrijwilligers die zich bezighouden met onze natuur of die actief zijn in de culturele sector. Die activiteiten zorgen ook voor verbinding. Daar zijn we als gemeente dankbaar voor. Dus die initiatiefnemers zetten we ook graag in het zonnetje”, aldus wethouder Harry van Waveren (Cultuur).

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van vrijwilligerswerk te bedenken die een pluim verdienen. Misschien iets waar u niet zo snel aan denkt, maar wat wel heel waardevol voor een ander is. Zoals een vader of moeder die meehelpt op school, in de bibliotheek, bij de speeltuin of in het buurthuis. Of een vriend(in) die een festival of evenement in het dorp organiseert en bewoners die zwerfafval opruimen in hun buurt. Of iemand die zich inzet voor (kwetsbare) ouderen of jongeren, bijvoorbeeld als mentor of in een belangengroep. En denk eens aan die overbuurman die zich inzet voor het buurtpreventieteam.

Hoe meldt u iemand aan?

U kunt vanaf 7 december 2022 tot 10 januari 2023 een vrijwilliger opgeven voor de vrijwilligerspluim via de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard, onderdeel van Welzijn Hoeksche Waard. Hier kunt u een formulier invullen. Er kunnen maximaal 5 vrijwilligers per organisatie of vereniging worden genomineerd.

In de week van 16 januari maken we bekend welke eerste 50 vrijwilligers een pluim voor een leuke activiteit ontvangen. De activiteiten vinden plaats in het voorjaar van 2023.