Terug naar het overzicht

12 oktober oefening Luchtmacht en Luchtmobiele Brigade

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 12 oktober traint een Chinook transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC), onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht, samen met 11 Luchtmobiele Brigade onder andere in Hoeksche Waard. Een onderdeel van de training is het vervoeren van externe ladingen door de lucht en het verplaatsen van grondtroepen. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 11.30 en 16.00 uur.

Slingery

‘Slingery’ staat voor het vervoeren van externe ladingen door de lucht om eenheden in moeilijk bereikbaar (missie)gebied te voorzien van materieel en bevoorrading. De zogenoemde ‘underslung’-ladingen, zoals terreinvoertuigen of netladingen, worden onder een helikopter vastgemaakt en getransporteerd. Deze manier van transporteren vraagt veel voorbereiding en coördinatie tussen de verschillende eenheden en wordt daarom regelmatig geoefend.

Informatie en meldingen vliegbewegingen

Defensie bereidt militaire oefeningen graag zorgvuldig voor, ook militaire vluchten. Dat is belangrijk voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgevingen waarin Defensie oefent. Vliegbewegingen worden zoveel mogelijk gespreid over de diverse oefengebieden in Nederland. Daarnaast nemen ze deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en de belasting voor leefomgevingen te spreiden. Operationele en weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Ervaart u overlast?

Meld dit dan via het online klachtenformulier. Op de website van Defensie leest u meer informatie over vliegbewegingen en oefeningen. Volg de actuele vliegbewegingen over helikopters ook via Twitter: @dhcluchtmacht of @Kon_Luchtmacht.