Terug naar het overzicht

Wethouder Huibert Steen online op bezoek bij inburgeringsles

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Donderdag 28 mei sloot wethouder Huibert Steen aan bij een online inburgeringsles van het Da Vinci College voor de locatie Oud-Beijerland. Voorafgaand aan het ‘bezoek’ van de wethouder hadden de cursisten al korte video’s gekeken over wat de gemeente Hoeksche Waard is, wat een wethouder is en hoe de gemeentepolitiek werkt.

Nadat Huibert Steen uitleg kreeg over de online les en meekeek met een spreekoefening, ontstond een open gesprek met de cursisten. Ze stelden enthousiast hun vragen. Zou de wethouder bijvoorbeeld kunnen zorgen dat er meer kansen komen om in de dorpen Nederlands te oefenen? De wethouder luisterde geïnteresseerd naar hun wensen: van werken in een supermarkt of banketbakkerij tot ervaring opdoen als klusser. Eén van de cursisten sloot af met: ‘Bedankt. Dit was erg interessant, heel goed voor mij.’ En daar was Huibert Steen het helemaal mee eens.  

Online inburgeringslessen

Mensen die voor lange tijd met een verblijfsvergunning in Nederland komen wonen, moeten Nederlands leren en weten hoe de samenleving in elkaar zit. Dat heet inburgeren. Hier worden inburgeringslessen voor gegeven op een school. Door corona zijn lessen in een klas niet mogelijk. De inburgeringsscholen zijn daarom overgegaan op onderwijs op afstand. Dit is heel erg wennen voor de docenten en voor de inburgeraars.

Weer naar school

Door de versoepelingen van de maatregelen kunnen deelnemers binnenkort af en toe weer naar school voor ondersteuning en begeleiding. Uiteraard wel met de veilige 1,5 meterregels.