Spring naar content
Terug naar het overzicht

Wethouder Blaak bezoekt Odensehuis op nieuwe plek

Het Odensehuis is vorige week in één middag en avond verhuisd van de tijdelijke locatie in de Lindehoeve naar hun nieuwe vaste plek in de multifunctionele accommodatie Boezem & Co in Oud-Beijerland. Wethouder Joanne Blaak-Van de Lagemaat ging een kijkje nemen op de nieuwe stek aan de Boezemsingel in Oud-Beijerland: “Een prestatie van formaat, die snelle verhuizing. Het Odensehuis is hiervoor niet dicht geweest en de vaste gasten werden de volgende ochtend gewoon ontvangen. Ik ben ook heel blij om te horen dat iedereen erg tevreden is met deze nieuwe locatie. Dat hoor ik van zowel coördinator, vrijwilligers als gasten. Het is een mooie lichte ruimte, er is een terras waar gasten gebruik van kunnen maken en ook de nabijheid van de kinderboerderij om even naartoe te lopen wordt gewaardeerd.”

Ook in coronatijd bleef contact in stand

In het Odensehuis kunnen mensen met geheugenproblemen en hun partner terecht om activiteiten te ondernemen en lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de beperkende maatregelen in de coronatijd was dat tijdelijk niet mogelijk. Voor veel van de vaste gasten en hun mantelzorgers was dat een extra zware tijd. Minimaal één keer per week en soms vaker zijn de gasten in die periode door medewerkers van het Odensehuis gebeld om te vragen hoe het gaat en met elkaar ervaringen te delen. Nu is het gelukkig weer wel mogelijk om, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, elkaar te ontmoeten in het Odensehuis.

Boezem & Co volop in gebruik

In de nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co krijgen meerdere organisaties een plek. Kinderboerderij De Boezemvriend en speeltuin Speelvlucht zijn op deze locatie gevestigd. En niet alleen de huidige gebruikers van het verenigingsgebouw en het Odensehuis vinden hier een vaste stek; cliënten van de dagbesteding van Gemiva en Pameijer helpen in en om de kinderboerderij en het gebouw. En ook is er buitenschoolse opvang en peuteropvang.

Het nieuwe pand en de stal van de kinderboerderij zijn circulair gebouwd, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van bestaande materialen. Wethouder Blaak: “Ik vind het heel waardevol om met eigen ogen te zien hoe het Odensehuis zijn plek heeft gevonden in Boezem & Co. De Hoeksche Waard is een prachtige nieuwe, groene en duurzame ontmoetingsplek rijker, waar iedereen welkom is en mee kan doen. Wat mij betreft missie geslaagd.”