Terug naar het overzicht

Welkomstpakket voor startende ondernemers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ingrid Hoogstraten van Altastrade uit Numansdorp had als nieuwste lid van het StartersNetwerk de primeur. In het kader van de Dag van de Ondernemer overhandigde wethouder Paul Boogaard haar het allereerste Welkomstpakket voor startende ondernemers. Gemeente Hoeksche Waard helpt met het Welkomstpakket startende ondernemers op weg met praktische en inspirerende informatie.

De ‘Hoeksche Waaier’

In nauwe samenwerking met het StartersNetwerk stelde de gemeente de afgelopen periode het Welkomstpakket samen. Naast een symbolische koffiemok ontvangt de startende ondernemer de ‘Hoeksche Waaier’. Deze bundelt praktische informatie die de Hoeksche Waardse ondernemer op weg helpt. Startende ondernemers krijgen veel algemene informatie vanuit onder meer de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemers. Gemeente Hoeksche Waard en StartersNetwerk voegen daar lokale informatie aan toe en presenteren in de ‘Hoeksche Waaier’ onderwerpen als netwerken in de Hoeksche Waard, het digitale ondernemersloket, de accountmanagers van de gemeente, startcoaches en praktische tips. Ook werkten een aantal jonge ondernemers belangeloos mee door hun eigen praktijkervaringen te delen. Wethouder Paul Boogaard (Economie): “Met dit Welkomstpakket dragen we praktisch bij aan de slagingskansen voor startende ondernemers, al verdienen zij natuurlijk zelf alle credits voor hun succes. Een eigen bedrijf starten is spannend en soms ook ingewikkeld. Dit pakket is volledig toegespitst op de Hoeksche Waard en voegt dus echt iets toe naast de bestaande informatie.”

Uitreiking eerste welkomstpakket

Het eerste exemplaar van dit Welkomstpakket werd door Boogaard overhandigd aan het meest recente lid van StartersNetwerk, Ingrid Hoogstraten van Altastrade. Hoogstraten: “Het beginnen van een eigen bedrijf is een spannende stap en er komt veel op je af. Enerzijds is er veel informatie beschikbaar maar anderzijds is het ook overweldigend en weet je niet precies bij wie je waarvoor moet zijn. Zo’n welkomstpakket voor starters kan zeker bijdragen om succesvol te starten.” Binnenkort krijgen alle nieuwe, startende ondernemers dit Welkomstpakket thuisgestuurd.

Kansen vergroten

Startende ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie. Zij dragen bij aan werkgelegenheid in het midden- en kleinbedrijf en zorgen in de Hoeksche Waard voor vernieuwing en innovatie. De introductie van het Welkomstpakket voor startende ondernemers staat daarom niet op zichzelf. Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk om oog te hebben voor startende ondernemers en waar mogelijk succeskansen te vergroten. Om de komende jaren structureel in te zetten op startende ondernemers, werd het Actieplan Starters Hoeksche Waard opgezet. Dit heeft als doel het verbeteren van het vestigingsklimaat en innoverend vermogen binnen de Hoeksche Waard. Eerder dit jaar werd de behoefte van startende ondernemers in kaart gebracht met een enquête. Het komende jaar gaat gemeente Hoeksche Waard samen met ondernemers en belanghebbenden het startersbeleid nog verder optimaliseren.