Terug naar het overzicht

Wat vindt de gemeenteraad van de plannen van de Veiligheidsregio?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

1 keer in de 4 jaar maakt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) nieuwe plannen. Plannen die moeten zorgen voor een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van de regio. Hoeksche Waard is 1 van de 10 gemeenten waar de Veiligheidsregio voor werkt. De Veiligheidsregio wil graag weten wat de gemeenteraden van de plannen voor 2022-2025 vinden. Op dinsdag 2 november spreekt onze gemeenteraad hierover. U kunt vanaf 19.30 uur live meekijken.

In het plan 2022-2025 is te lezen hoe de Veiligheidsregio ZHZ de belangrijkste risico’s in de regio wil aanpakken en hoeveel dat kost. Kenmerkend voor de regio is de aanwezigheid van de vele infrastructuur. Via het spoor, de weg, het water en ondergrondse buisleidingen passeren dagelijks grote hoeveelheden verschillende gevaarlijke stoffen. Daarnaast kan een dreiging van een overstroming zowel vanuit zee als de rivieren komen. Wat betekent dit voor de woningopgave en de daaraan gekoppelde toename van de bevolking, het creëren van extra werkgelegenheid en daarmee gepaard gaande toename van vervoersbewegingen? Daarover spreekt de raad op 2 november. De belangrijkste punten uit deze bespreking worden meegegeven aan de Veiligheidsregio.

Kijkt u mee?

U kunt de vergadering van dinsdag 2 november live online volgen via de website van gemeente Hoeksche Waard. De uitzending begint om 19.30 uur. De gehele agenda en de stukken voor deze bijeenkomst vindt u bij Agenda’s & Vergaderstukken. Klik op datum 2 november 2021. Wilt u de vergadering in het gemeentehuis volgen? Dat kan ook. Neem dan contact op met de griffie van de gemeenteraad via e-mailadres griffie@gemeentehw.nl of 088 – 647 18 74.