Terug naar het overzicht

Wat heeft u nodig om ook in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven wonen in uw wijk of buurt?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Laat het ons weten en vul onze vragenlijst in. Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. In hun eigen woning, in hun eigen wijk of buurt, met familie en vrienden om hen heen en voorzieningen bij de hand. En zorg en ondersteuning in de buurt voor als daar (later) behoefte aan is. Maar wat betekent dat voor de toekomst?

Wat moeten we in de Hoeksche Waard hiervoor doen?

Dat is de gemeente, samen met verschillende lokale maatschappelijke organisaties, aan het onderzoeken. De resultaten beschrijven wij in een nieuwe visie op Wonen, Welzijn & Zorg. Deze visie moet ons handvatten bieden voor ontwikkelingen in de toekomst. Om deze visie aan te laten sluiten bij de behoefte van u, als inwoner, vragen wij uw mening in een enquête.

We horen graag van u wat u nodig heeft om langer zelfstandig thuis te wonen

En wat dat voor uw woning en uw woningomgeving betekent. Zijn er dingen die u nu zelf al kunt doen of al doet om in te spelen op de toekomst? Waar hebben gemeente, maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders volgens u een rol? En wat is die rol dan?

Wilt u ons helpen en onze vragenlijst invullen?

De vragenlijst vindt u op deze pagina. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 10 minuten en kan anoniem. Onder iedereen die in de periode vrijdag 20 november tot en met vrijdag 4 december de vragen invult, wordt een Hoeksche Waard pas ter waarde van € 50,- verloot. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, wordt wel uw e-mailadres gevraagd. Uw antwoorden op de vragen blijven ook dan anoniem. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. We zijn benieuwd naar uw antwoorden en bedanken u voor uw medewerking!

Resultaten

De resultaten van de enquête maken we in deze rubriek, op onze website en op onze sociale mediakanalen bekend. In de tweede helft van 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over de visie.