Wat besluit de gemeenteraad op 24 mei? Kijk mee!

Stemt de raad in met de subsidieverordening voor 2022? En met het reserveren van een bedrag op de begroting voor leefgeld voor Oekraïense ontheemden? Dit en meer staat dinsdagavond 24 mei op de agenda van de raad. Kijkt u mee?

Opvang vluchtelingen Oekraïne in Hoeksche Waard

Opvang vluchtelingen Oekraïne in Hoeksche Waard Sinds 29 maart vangt de gemeente vluchtelingen op in het voormalige gemeentehuis in Piershil. Ook worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen bij familie of gastgezinnen in de Hoeksche Waard. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan onderwijs en dagbesteding. De Nederlandse regering heeft bepaald dat Oekraïense vluchtelingen leefgeld krijgen voor hun levensonderhoud hier in Nederland en zal die kosten betalen. Omdat de gemeente zo snel mogelijk de uitbetaling wil regelen, wordt de gemeenteraad gevraagd om een bedrag van € 373.500,- ‘voor te schieten’. De gemeente is al begonnen met het uitkeren van leefgeld.

Vergadering bijwonen? Welkom!

Volg de vergadering op dinsdag 24 mei vanaf de publieke tribune. De vergadering is in het gemeentehuis van Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, en start om 19.30 uur. U kunt de vergadering ook live online volgen via de website van de gemeenteraad.

Wat staat er nog meer op de agenda?

De gehele agenda en de stukken voor deze vergadering vindt u op de website van de gemeenteraad. Klik op datum 24 mei 202