Terug naar het overzicht

Wat besluit de gemeenteraad? Kijk dinsdagavond 7 maart mee!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wat besluit de gemeenteraad Hoeksche Waard over de ontwikkeling Tienvoet in Heinenoord? En stemt de raad in met het bestemmingsplan Buitendijk 28 in Strijensas? Dit en meer staat dinsdagavond 7 maart op de agenda van de raad. Kijkt u mee?

Meer budget nodig voor Sociaal Vangnet Volwassenen

Via het Sociaal Vangnet Volwassenen kan de gemeente – wanneer bestaande regelingen geen oplossing bieden en maatwerk geen optie is – inwoners zo snel mogelijk helpen wanneer zij acute, financiële problemen ervaren. Het college verwacht dat dit budget voor dit jaar niet genoeg is. Vanwege de stijging van de energiekosten en de koopkrachtdaling zullen waarschijnlijk meer mensen een beroep op dit vangnet doen. Stemt de raad in met het voorstel van het college om het budget van dit Sociale Vangnet Volwassenen op te hogen?

Subsidie en cofinanciering nodig voor Stougjesdijk-Oost

Stougjesdijk-Oost is de grootste uitbreidingswijk van de gemeente. Het college denkt aan een wijk met faciliteiten, waarin aandacht is voor openbaar vervoer van en naar de wijk, een fietsverbinding en meer maatschappelijke gebouwen, waarvan ook de andere inwoners van onze gemeente profiteren. Het college wil daarnaast een woningbouwprogramma van maximaal 2.200 woningen, waarvan 30% sociaal, 40% betaalbaar en 30% vrije sector. De marktpartijen kunnen – met de eisen van de gemeente – een woningbouwprogramma realiseren van 21,3% sociaal- 29,2% betaalbaar en 49,5% vrije sector. Om het woningbouwprogramma volgens de eisen van de gemeente te realiseren is extra geld nodig. Het college wil dit ‘gat’ dichten door het aanvragen van subsidies en cofinanciering. Gaat de raad akkoord met dit voorstel?

Vergadering bijwonen? Welkom!

Volg de besluitvormende vergadering op dinsdag 7 maart vanaf de publieke tribune. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland aan de W. van Vlietstraat 6. U kunt de vergadering ook live online via de website van de gemeenteraad.

De complete agenda en stukken vindt u op de website van de gemeenteraad.