Terug naar het overzicht

Voorbeeldwoningen gezocht voor buurtactie Energiezuinig wonen in Piershil en Numansdorp-Zuidwest

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Onlangs hebben inwoners van Piershil en Numansdorp-Zuidwest (tot aan Hallinxweg en de Burgemeester de Zeeuwstraat) een brief ontvangen over de buurtactie Energiezuinig wonen. In deze brief wordt aan woningeigenaren gevraagd om hun woning aan te melden als voorbeeldwoning voor een gratis energieadvies. Heeft u een koopwoning, dan kunt u zich nog steeds aanmelden.

In een energiezuinig huis woont u prettiger én houdt u aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu. Daarom organiseert de gemeente samen met Regionaal Energieloket buurtacties Energiezuinig wonen.

Een adviesrapport voor u én voor de buurt

De buurtactie Energiezuinig wonen helpt u op weg met een goed en gratis advies. U kunt uw woning aanmelden en maakt dan kans om als voorbeeldwoning gekozen te worden. In uw buurt staan verschillende woningtypen. Het doel is om voor elk woningtype 1 woning als voorbeeldwoning te kiezen. Als uw woning gekozen wordt, ontvangt u een uitgebreid energieadvies op maat. Daarnaast maken we dit energieadvies (zonder naam- en adresgegevens) beschikbaar via de website van het Regionaal Energieloket. Zo kunnen ook uw buurtgenoten met eenzelfde woningtype meedoen met deze actie!

Meld u aan als voorbeeldwoning voor een gratis energieadvies uiterlijk op dinsdag 15 december

Wilt u meedoen? Meld uw woning dan uiterlijk op dinsdag 15 december aan via de website van het Regionaal Energieloket. Vul uw postcode in, klik op de knop ‘Buurtactie Energiezuinig wonen’ en geef uw gegevens door. Is uw woning gekozen? Dan neemt de energieadviseur contact met u op om een afspraak te maken voor een woningopname. Hierbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Online informatieavond over energiezuinig wonen op woensdag 10 februari

Op 10 februari organiseren we een online informatieavond voor iedereen uit Piershil en Numansdorp-Zuidwest. De adviezen per woningtype worden besproken en u kunt vragen stellen over energiezuinig wonen. Ook als u zich niet heeft aangemeld als voorbeeldwoning, bent u van harte welkom! Woont u in Piershil of Numansdorp-Zuidwest dan ontvangt u binnenkort een brief met informatie hierover. Meer informatie vindt u op de website van het Regionaal Energieloket.