Terug naar het overzicht

Vier een gezellige en veilige jaarwisseling

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard treft samen met brandweer en politie voorbereidingen voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Alle instanties staan paraat om de jaarwisseling voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar ook uw hulp is nodig.

Coronamaatregelen

Dit jaar zal de jaarwisseling er anders uit komen te zien dan normaal. Door de coronacrisis kunnen we maar een beperkt aantal mensen thuis ontvangen, ook zullen er helaas geen feesten of andere evenementen georganiseerd worden. De actuele coronamaatregelen zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl.

Vuurwerk is verboden

Dit jaar is vuurwerk verboden tijdens de jaarwisseling. Om te voorkomen dat de ziekenhuizen nog meer overbelast raken is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken. Dit geldt ook voor vreugdevuren voor andere activiteiten waar veel mensen op af komen. Hier wordt streng op gehandhaafd tijdens oud en nieuw.

Ziet u iets verdachts? Meld het!

Elk jaar rondom de jaarwisseling worden er zowel privé als gemeentelijke eigendommen vernield door vuurwerk. Ziet u iemand met behulp van vuurwerk objecten opblazen of in brand steken? Meld dit dan direct bij de politie. Dit kan via 112 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Hiermee zorgt u ervoor dat de dader voor de schade opdraait en niet de getroffene.

Laat hulpverleners ongehinderd hun werk doen

De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is  per 1 december 2019 verdriedubbeld, namelijk naar 3 maanden gevangenisstraf. Dit is niet voor niets. Het hinderen van hulpverleners of het plegen van geweld tegen hulpverleners komt helaas steeds vaker voor. Dat is onacceptabel, ook in de Hoeksche Waard. Daarom wordt hier hard tegen opgetreden.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentehw.nl

Op de website van de gemeente vindt u onder andere informatie over de coronamaatregelen, inbraakpreventie, brandveiligheid en  jongeren en alcohol. Maar ook over andere oud en nieuw gerelateerde onderwerpen, zoals waar en wanneer u uw kerstboom kunt inleveren.