Terug naar het overzicht

Vernieuwde website en innovatiesubsidie voor gemeente Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De website van gemeente Hoeksche Waard is in een nieuw jasje gestoken. De site heeft een iets ander uiterlijk gekregen. Maar het grote verschil zit hem vooral in de ‘achterkant’ van de website. Deze is namelijk gebouwd volgens het ‘open web concept’, een innovatieve manier van websitebeheer.  En daarvoor kreeg de gemeente een subsidie toegekend van maar liefst € 30.000,– uit het VNG innovatiefonds. 

Dit bedrag deelt de gemeente met gemeente Buren. De subsidie werd namelijk door hen beide aangevraagd. Samen met nog 6 andere gemeenten zitten zij in een actief samenwerkingsverband. Hierbinnen wordt gewerkt volgens het open web concept.

Het open web concept heeft meerdere voordelen

Zo kan de website volledig op maat worden gemaakt. Je kunt voor de verschillende functionaliteiten (onderdelen) zelf je leveranciers kiezen. Maar dat kan ook samen met meerdere gemeenten gedaan worden. Daarmee worden de kosten laag gehouden. Vervolgens worden de functionaliteiten beschikbaar gesteld aan de aangesloten gemeenten. Met het open web concept kunnen we dus sturen op:

•                de eigen specifieke wensen;
•                de snelheid om te innoveren (we zijn veel flexibeler);
•                lagere kosten.

Wethouder Communicatie Paul Boogaard is blij met het nieuwe concept

‘We horen bij 1 van de eerste 8 gemeenten in Nederland die op deze manier hun website hebben opgezet. Het biedt veel ruimte tot samenwerking en het delen van informatie en kennis met die andere gemeenten. Samen hebben we 1 gemeenschappelijk doel: een zo optimaal mogelijke dienstverlening. We willen onze gemeentelijke informatie en producten zo laagdrempelig en klantvriendelijk mogelijk aanbieden. Dat we nu de innovatiesubsidie toegekend hebben gekregen, is voor ons dan ook echt een bevestiging dat we op de goede weg zijn.’