Terug naar het overzicht

Verlenging sluiting Tiengemeten voor bezoekers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De boodschap van het kabinet van vorige week was helder: geen versoepeling in de huidige coronamaatregelen. Natuurmonumenten verlengt daarmee dan ook haar maatregelen die gelden voor natuureiland Tiengemeten. Tot en met 9 februari blijft het bezoekerscentrum op het eiland gesloten en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.

Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is belangrijk voor de bereikbaarheid van de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor werknemers van Natuurmonumenten als beheerder van het eiland.

Waarom deze sluiting

Alle niet-noodzakelijke winkels en voorzieningen zijn sinds 16 december 2020 gesloten. Doel hiervan is namelijk geen ongewenste verkeersbewegingen en bezoekersstromen op gang te brengen en het aantal contactmomenten te verminderen. Door deze maatregelen sloten de basisvoorzieningen op het eiland, zoals de toiletten en de koffie- en theeautomaat. Ook het Bezoekerscentrum en het hotel van Herberg Tiengemeten moesten dicht. De musea en aanwezige horeca waren al gesloten. Deze maatregelen zijn door de overheid verlengd tot en met 9 februari 2021. 

Tot en met 24 april geen excursies

Omdat ook na een eventuele versoepeling nog maatregelen zullen gelden, heeft Natuurmonumenten besloten om tot 24 april geen excursies en activiteiten te organiseren. Zodra de situatie wordt versoepeld, communiceert Natuurmonumenten via haar website over de mogelijkheden die dan gelden.

Kies voor de natuur dichtbij huis

Natuurmonumenten sluit zich aan bij de oproep van de overheid: blijf zo veel mogelijk thuis. Vermijd drukke plekken en tijdstippen. Zie je dat het ergens druk is, ga dan ergens anders heen. Geniet vooral van de natuur dichtbij huis en houd je daarbij aan de geldende regels van het natuurgebied én van de lockdown.

U las zojuist een nieuwsbericht van Natuurmonumenten.