Terug naar het overzicht

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen? Voorkom onnodige kosten!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op internet zijn meerdere commerciële partijen actief die tegen extra kosten een digitale VOG-aanvraag voor u kunnen regelen/klaarzetten. Deze bedrijven zijn géén onderdeel of partner van Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De extra kosten kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s. Daarnaast loopt u het risico dat uw werkgever/organisatie deze VOG niet accepteert. U moet dan opnieuw een VOG-aanvraag indienen en de kosten voor de behandeling van uw aanvraag betalen.

VOG aanvragen?

Via deze link Verklaring omtrent het Gedrag leest u wat de mogelijkheden zijn en wat u precies moet doen.

Vragen en/of meer informatie over de VOG

Heeft u vragen over de afhandeling van uw aanvraag? Neem dan contact op met de screeningsautoriteit Justis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op deze website vindt u ook meer uitgebreide informatie.

Wat is een VOG?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. De minister van Veiligheid en Justitie geeft deze verklaring af.