Terug naar het overzicht

Verkiezingsmagazine Hoeksche Waard uitgebracht

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 2 maart valt – tegelijk met Het Kompas – het Hoeksche Waards verkiezingsmagazine in de brievenbus. In het magazine komen de lijsttrekkers van alle 12 partijen aan het woord. Zij vertellen waar hun partij voor staat en wat hun speerpunten zijn. Ook staan de contactgegevens en communicatiekanalen van de partijen in het magazine. Dat is handig als u bijvoorbeeld het verkiezingsprogramma van een bepaalde partij wilt lezen.

Praktische informatie

Behalve informatie over de partijen vindt u in het magazine ook allerlei praktische informatie. Bijvoorbeeld over het stemmen. Hoe gaat dat in zijn werk, wat moet u doen en waar moet u aan denken. Maar ook welke 11 stembureaus open zijn op maandag 14 en dinsdag 15 maart als u vervroegd wilt stemmen. En in welke 45 stembureaus u terechtkunt op woensdag 16 maart. Maar misschien komt het u beter uit om te stemmen in 1 van onze verkiezingsbussen die 3 dagen lang rondrijden over ons eiland? Of rijdt u liever even door 1 van de 2 drive-thru stemstraten op weg naar uw werk? Al deze informatie leest u in het magazine.

Heeft u het magazine niet ontvangen?

Dan kunt u het magazine ook online lezen. Wilt u toch liever een papieren exemplaar? Haal dan – zolang de voorraad strekt – een exemplaar op bij 1 van de volgende afhaalpunten: gemeentehuis Maasdam, gemeentehuis Oud-Beijerland, Albert Heijn Puttershoek, Jumbo ’s-Gravendeel, Jumbo Oud-Beijerland, Moree Uitvaartverzorging Oud-Beijerland, PLUS Klaaswaal, PLUS Mijnsheerenland, PLUS Nieuw-Beijerland of PLUS Numansdorp. Zolang de voorraad strekt kunnen wij u ook een magazine toesturen. Bel dan 14 0186 of 088 – 647 36 47.

Geen stemwijzer, wél een magazine en debat

Er is dit keer niet gekozen voor deelname aan een stemwijzer. De verschillen tussen de partijen zijn in veel gevallen best klein en dan ‘helpt’ een stemwijzer minder goed bij het maken van een keuze. In plaats daarvan hebben wij in samenwerking met Het Kompas het verkiezingsmagazine uitgebracht. Daarnaast organiseert de gemeente het groot Hoeksche Waards verkiezingsdebat op 10 maart. Tijdens dit debat gaan de 12 partijen met elkaar in discussie over belangrijke thema’s die in de Hoeksche Waard spelen. Het verkiezingsdebat vindt plaats in het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland en u kunt het live bijwonen of online volgen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het debat.

Behalve het grote debat worden er nog 2 andere debatten georganiseerd. Op 3 maart het Duurzaamheidsdebat door de regionale energie- en duurzaamheidscoöperatie HWDuurzaam. En op 9 maart organiseert Stichting Buurthuis Schenkeldijk een verkiezingsdebat over onder andere volkshuisvesting, duurzaamheid en het ondernemersklimaat.