A A

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 20 maart 2019

De eerstvolgende verkiezingen zijn die voor de Provinciale Staten en de waterschappen op 20 maart.

Provinciale Staten verkiezing 20 maart 2019

In gemeente Hoeksche Waard stemmen we op de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Dat doen we eenmaal in de vier jaar. De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Meer informatie vindt u onder andere op de website van de Provincie Zuid-Holland.

Waterschapsverkiezing 20 maart 2019

Op 20 maart stemmen we ook voor het algemeen bestuur van het waterschap Hollandse Delta. Door te stemmen bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving. Meer informatie vindt u op de website van het waterschap Hollandse Delta.

Praktische informatie over de verkiezingen

Hieronder vindt u onder andere een opsomming van meest gestelde vragen. Deze gaan voornamelijk over de praktische gang van zaken rondom de verkiezingen. Denk hierbij aan het stemmen en formulieren die u kunt gebruiken. Ook staat er informatie voor politieke partijen over het campagne voeren en kunt u de openbare kennisgevingen downloaden.