Terug naar het overzicht

Verkeersomleidingen rotonde ’s-Gravendeel in weekend 7 tot 10 oktober

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In het weekend van 7 tot 10 oktober is de N217 ter hoogte van de rotonde bij ’s-Gravendeel wegens wegwerkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Dit duurt van vrijdag 7 oktober 21.00 uur en gaat tot en met zondagnacht door. Op maandag 10 oktober vanaf 6.00 uur ’s ochtends kunt u weer met de auto over de rotonde. Het openbaar vervoer van en naar ’s-Gravendeel rijdt tijdens deze weekendafsluiting wel, maar met een aangepaste dienstregeling.

Welke wegen zijn afgesloten?

De weekendafsluiting is noodzakelijk omdat de rotonde wordt gefreesd en geasfalteerd. Er kunnen dan geen auto’s overheen rijden. De volgende wegen zijn dat weekend afgesloten:
• Komend vanaf de Kiltunnel: de N217 vanaf de Hendrik Hamerstraat
• Komend vanaf Maasdam: de N217 vanaf de rotonde bij Strijen (N491)
• Komend vanaf ’s-Gravendeel: de Maasdamseweg vanaf de Narcisstraat richting rotonde

Hoe lopen de omleidingsroutes?

De omleidingsroutes zijn op een kaart bijgevoegd. De routes zijn als volgt:
• Komend vanaf de A16 en Kiltunnel en wilt u naar ’s-Gravendeel? Wilt u vanaf ’s-Gravendeel naar Mijnsheerenland, Numansdorp of Heinenoord? Rij dan om via de A16, A15 en A29. In ’s-Gravendeel kan bestemmingsverkeer het dorp in en uit via de Hendrik Hamerstraat in de richting van de Kiltunnel.
• Komend vanuit de richting Oud-Beijerland kunt u via de A29, A15 en A16 naar ’s-Gravendeel.
• Komend vanaf Maasdam kunt u vanaf de rotonde bij Strijen (N491) over de Strijensedijk en Strijenseweg naar ’s-Gravendeel.

De routes zijn met wegbewijzeringsborden aangegeven vanaf de invalswegen vanaf de snelwegen A16, A15 en A29. Kijk voor meer informatie op de website N217.

Hoe rijden de bussen?

Het openbaar vervoer van en naar ’s-Gravendeel rijdt tijdens deze weekendafsluiting volgens dienstregeling. Bussen rijden wel via een alternatieve route, dus houdt u rekening met kleine vertragingen. Kijk voor meer informatie op de website van Connexxion.

Waarom wordt er aan de rotonde gewerkt?

Provincie Zuid-Holland past de N217 op 2 plaatsen aan om er voor te zorgen dat het verkeer tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 kan blijven rijden. De rotonde bij ’s-Gravendeel wordt opgewaardeerd tot een turborotonde en de kruising bij de Polderweg/N217 krijgt extra opstelstroken en verkeerslichten. De planning is dat beide projecten eind december 2022 gereed zijn.

Heeft u vragen?

Stuur dan een e-mail naar mjlm.andriessen@pzh.nl van Provincie Zuid-Holland.