Terug naar het overzicht

Veilig buiten sporten voor kinderen en jongeren

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kinderen mogen vanaf woensdag 29 april weer trainen op de buitensportaccommodaties. Het kabinet heeft aangegeven dat kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding  weer buiten met elkaar mogen sporten, als dit georganiseerd en onder begeleiding is.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden, de 13- tot en met 18-jarigen wel. Officiële wedstrijden en competities zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Kleedkamers en kantines zijn dicht. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. De buitensportaccommodaties mogen alleen voor deze groepen weer worden gebruikt. Binnensportaccommodaties en binnenzwembaden blijven voorlopig dicht.

Gemeente Hoeksche Waard stuurde vandaag een brief aan de sportverenigingen om zich te melden als ze activiteiten willen opstarten.  Zij moeten met een plan van aanpak aangeven hoe zij ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd. U vindt de brief hier:

Veiligheid kinderen en begeleiders staat voorop

Sportaccommodaties zijn sinds half maart gesloten, als maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu het sporten weer beperkt mogelijk wordt, willen we zo veel mogelijk kinderen en jongeren weer veilig laten sporten. Natuurlijk zijn sportverenigingen allereerst zelf verantwoordelijk om erop toe te zien dat de regels worden nageleefd en de kinderen veilig kunnen sporten, maar de gemeente heeft hierin ook een verantwoordelijkheid. Daarom moeten sportverenigingen het melden als zij weer trainingen en activiteiten opstarten en aangeven hoe zij dit veilig doen. Na de melding kunnen sportaanbieders in principe direct starten met de activiteiten, mits zij voldoen aan de protocollen.