Terug naar het overzicht

Veel overlast van houtstook?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Houtkachels en open haarden geven rook en geur. Met simpele tips om beter te stoken, wordt dat veel minder. Zelf last? Dit kunt u doen.

Deel de 8 beste stooktips
Een kachel die nooit meer aangaat, dat zal niet snel gebeuren. Maar veel houtstokers willen wel rekening houden met elkaar en de hinder van rook en geur beperken. Wij verzamelden de 8 beste stooktips. Deel deze tips in bijvoorbeeld de buurtapp of burengroep.

Probeer er altijd samen uit te komen
Een goed gesprek en het maken van een paar afspraken, is vaak al genoeg om de hinder van rook en geur te verminderen. Soms zijn houtstokende buren zich van geen kwaad bewust. Leg uit waarom u last heeft van de rook en wanneer. U kunt ook een logboek bijhouden, om te laten zien wanneer u vooral last heeft. Heeft het bijvoorbeeld te maken met een bepaalde windrichting of tijdstip? Door specifiek te zijn, geeft u de eigenaar de mogelijkheid om er iets aan te doen.

Wat als niets helpt?
Als de hinder van rook en geur flink blijft en u komt er samen niet goed uit. Dan kunt u Buurtbemiddeling Hoeksche Waard vragen om te ondersteunen via telefoonnummer 06 18 62 88 41 of info@buurtbemiddelinghoekschewaard.nl. Levert dat ook niets op, meld dan de hinder bij team Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente via Publiekszaken op telefoonnummer 088 647 36 47 of per e-mail info@gemeentehw.nl. De gemeente of omgevingsdienst komt dan mogelijk langs voor een controle of om een bemiddelingstraject met u en de buren te bespreken.

Kijk voor alle informatie over houtstook op: www.gemeentehw.nl/houtstook