Terug naar het overzicht

Veel belangstelling voor woningbouwontwikkeling op voormalig terrein Batenburg in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdagavond 10 maart namen ruim 115 belangstellenden deel aan de digitale bijeenkomst over het nieuwbouwproject Sportlaan in Strijen. Tijdens de bijeenkomst presenteerden gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen het actuele ontwerp van het bestemmingsplan.

Wethouder Van Leenen (Wonen) en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen openden de bijeenkomst. Wethouder Van Leenen (Wonen) sprak de kijkers kort toe in een vooraf opgenomen video. De bijeenkomst bestond uit 3 delen. Naast de opening was er een inhoudelijk deel met een presentatie van het ontwerp van het bestemmingsplan en in het laatste deel konden belangstellenden vragen stellen.

Unieke bouwlocatie

Gemeente Hoeksche Waard liet eerder onderzoek doen naar de woonbehoeften van de inwoners in de Hoeksche Waard. Daaruit bleek dat er in Strijen behoefte is aan zeker 185 extra woningen. Wethouder Van Leenen: “Ons doel is om in de komende 3 tot 4 jaar ongeveer 240 woningen op te leveren in Strijen. Een gevarieerd aanbod van huur- en koopwoningen voor verschillende doelgroepen en prijsklassen. Ook bij dit project hebben we specifieke aandacht voor betaalbare woningen, zodat iedereen een kans heeft.”

Bij de ontwikkeling van nieuwe woningen aan de Sportlaan komt het woningbouwinitiatief van HW Wonen. “Als gemeente bouwen we die woningen niet zelf. We zoeken actief de samenwerking op met projectontwikkelaars en/of de woningbouwcorporatie. Zoals bij project Sportlaan gebouwd kan worden is uniek, omdat hier een ruime opzet van een wijk kan worden gerealiseerd. Dat is niet overal mogelijk, maar ga er eens kijken hoe weids de locatie is. Hier heb je plek om mooie woningen met tuinen te bouwen waar het straks heel goed wonen wordt”, vervolgt Van Leenen.

89 verschillende soorten woningen

Sportlaan is één van de grotere toekomstige woningbouwlocaties. Er wordt een behoorlijk aantal woningen ontwikkeld. Het gaat in totaal om 89 woningen. HW Wonen heeft als woningcorporatie een belangrijk initiatief genomen om de ontwikkeling op zich te nemen van dit project. En dat betekent dat ook de doelgroep van HW Wonen, vooral ook de sociale huurwoningen, hier een ruime plek krijgt.

Dennis Lausberg: “Een fijn (t)huis ook in Strijen. Daar zorgen wij voor door op deze locatie een zo gevarieerd mogelijk aanbod van woningen te bouwen. Met een goede mix van 50 sociale huurwoningen, koopwoningen voor starters en ook koopwoningen in de hogere prijsklasse ontstaat er een leefbare buurt. Een plek waar aandacht is voor de leefomgeving met veel groen en biodiversiteit.”

Meer weten?

Op onze website leest u meer over project Sportlaan en de woningbouwontwikkeling in Strijen. Hier kunt u ook de presentatie van de bijeenkomst van 10 maart downloaden.

Wethouder Piet in Strijen