Terug naar het overzicht

Vanaf maandag 23 augustus staat de prikbus in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf maandag 23 augustus tot en met vrijdag 3 september komt de prikbus in Oud-Beijerland te staan. Heeft u nog geen coronavaccinatie gehad, dan kunt u hier uw eerste prik krijgen zonder een afspraak te maken.

De vaccinatielocatie in Oud-Beijerland sluit op maandag 23 augustus haar deuren. Direct daarna komt de prikbus naar de Hoeksche Waard. De vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase in. Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD met de prikbus naar de inwoners toe. Dit om alle inwoners de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier ook zonder afspraak een (eerste) prik te halen.

Informatie over vaccineren en eerste prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona. Zij kunnen zich ook direct laten vaccineren. Voor de tweede vaccinatie wordt gelijk een afspraak gemaakt op een ‘vaste’ locatie.

Voor wie?

De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog geen eerste prik tegen corona hebben gehad. Dichtbij, gratis en zonder afspraak. Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

Openingstijden en locatie

De prikbus is vanaf maandag 23 augustus tot en met vrijdag 3 september dagelijks open van 08.00 tot 15.00 uur. De bus staat op het parkeerterrein bij Sportcentrum De Boogerd, Hortensiastraat 5, 3261 BG Oud-Beijerland.

Een aantal inwoners dat al een afspraak had staan in Oud-Beijerland, krijgt in deze periode een tweede prik via de website van de GGD.

Identiteitsbewijs en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een geldig legitimatiebewijs laten zien. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien. En vergeet je mondkapje niet!

U las zojuist een persbericht van de GGD.