Terug naar het overzicht

Vanaf 5 november geen bezoekers naar Tiengemeten

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Helaas hebben de nieuwe maatregelen om het coronavirus tegen te gaan ook gevolgen voor een bezoek aan de natuur op Tiengemeten. Alle Bezoekerscentra van Natuurmonumenten zijn voorlopig gesloten en excursies gaan tot en met 18 december niet door. Daarnaast heeft Natuurmonumenten vandaag besloten om vanaf 5 november tot en met in ieder geval 18 november de veerdienst niet meer in te zetten voor bezoekers aan het natuureiland Tiengemeten.

Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is cruciaal voor de bereikbaarheid voor de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor werknemers van Natuurmonumenten als beheerder van het eiland.

Aanscherping maatregelen

Helaas zorgt de huidige situatie ervoor dat de overheid scherpere maatregelen neemt. Natuurmonumenten draagt hierin ook haar verantwoordelijkheid en roept mensen in de periode vanaf donderdag 5 november tot en met 18 november op om Tiengemeten als uitje te vermijden. Het welzijn en de gezondheid van de bewoners van Tiengemeten en het personeel van de veerdienst staat voorop. Om het risico op besmettingen niet groter te maken, vaart de veerpont tot en met in ieder geval 18 november niet voor bezoekers naar het eiland.

Geen basisvoorzieningen aanwezig

In verband met werkzaamheden aan de haven in Tiengemeten was het in de week van 9 november al niet mogelijk voor bezoekers om het eiland te bezoeken. Hier komen de huidige maatregelen nu bij. Bovendien sluit naast het Bezoekerscentrum ook de openbare ruimte, waardoor bezoekers geen gebruik meer kunnen maken van de basisvoorzieningen, zoals toiletten en de koffie/theeautomaat. De aanwezige musea en horeca waren al dicht op het eiland.

Pontkaartje

Iedereen die een pontkaartje heeft geboekt voor de periode dat de veerdienst niet vaart, krijgt hiervan bericht dat het geld teruggestort wordt. Bezoekers met een reservering van een hotelkamer bij Herberg Tiengemeten of één van de Buitenleven Vakantiewoningen zijn uiteraard nog steeds welkom om over te varen. Over deze overtochten zal rechtstreeks contact zijn.

Perspectief

Iedereen wil graag weten waar we aan toe zijn. Dat stipje op de horizon. Deze situatie is echter zo uitzonderlijk dat ook Natuurmonumenten in dit geval het stipje niet kan geven. Houd de website in de gaten om te zien wanneer je weer naar het eiland kunt! En voor de tussenliggende periode, geniet van de natuur dichtbij huis. Op zoek naar leuke tips voor je natuurwandeling in de buurt? Kijk voor inspiratie op www.natuurmonumenten.nl

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chantal van Burg, boswachter Communicatie en Beleven, beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden: e-mail: c.vanburg@natuurmonumenten.nl of 06-13927923.

U las zojuist een nieuwsbericht van Natuurmonumenten.