Terug naar het overzicht

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Rijkswaterstaat maakte vrijdag 10 september bekend dat de linkerrijstrook op de Haringvlietbrug in beide richtingen worden verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 

‘Wij zien dagelijks de doorgaande wegen in onze regio vollopen’, aldus wethouder Harry van Waveren. ‘Maar dit geldt niet alleen in onze regio. Vorige week stond het verkeer ook lange tijd vast op de snelwegen A16, A15 en A59. En we moeten ook rekening houden met veranderende weersomstandigheden. Daarom heb ik, ook namens gemeente Goeree-Overflakkee, bij Rijkswaterstaat erop aangedrongen om de versmalde rijstroken breder te maken. Met name de linkerrijbaan is geen volwaardige baan en zorgt voor veel ongemak bij de weggebruikers. Na een moeilijke start zijn we nu goed met elkaar in gesprek over de situatie op de brug. Ik ben blij met dit besluit.’

Nachtafsluitingen van 1 tot 4 oktober 2021

Om de linkerrijstrook te verbreden moet de aannemer de weginrichting aanpassen. De brug is dan in het weekend van 1 tot 4 oktober 2021 steeds ’s nachts in 1 richting afgesloten. Deze afsluitingen zijn afgestemd op werkzaamheden in de omgeving.

Lees het hele persbericht op de website van Rijkswaterstaat.