Terug naar het overzicht

Valpreventieweek – meer bewegen is minder risico op vallen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Deze week is er in het hele land extra aandacht voor valpreventie. Bewegen is een belangrijke manier om het risico op vallen te verkleinen. Wilt u graag meer bewegen op uw eigen niveau? Dan kunt u in de Hoeksche Waard gebruik maken van een divers aanbod op het gebied van sport en bewegen. Denk bijvoorbeeld aan de trainingen van Samen Bewegen of Meer bewegen voor ouderen. Of de speciale sportuurtjes voor senioren. Vanwege corona kan het lastig zijn om te blijven bewegen. Daarom vindt u hieronder een beweegkaart met oefeningen om thuis te doen.

Waar vindt u het beweegaanbod?

Hoeksche Waard Actief en Welzijn Hoeksche Waard ontwikkelen op dit moment in samenwerking met de gemeente de ‘Beweegwijzer’. Hierin komt het sporten beweegaanbod te staan dat speciaal gericht is op volwassenen die extra begeleiding nodig hebben om te bewegen. Extra begeleiding kan nodig zijn omdat er sprake is van bijvoorbeeld immobiliteit, revalidatie, overgewicht, achterliggende (neurologische) aandoeningen, eenzaamheid, enzovoort. Als de Beweegwijzer klaar is, wordt deze in de vorm van een brochure huis-aan-huis verspreid.

Wilt u weten welke beweegactiviteiten voor de komende tijd gepland staan?

Kijk dan op de website van Hoeksche Waard Actief www.hoekschewaardactief.nl. Of neem contact op met Robin van Hoeksche Waard Actief via telefoonnummer 085 – 070 73 47 of e-mail robin@hoekschewaardactief.nl.