Terug naar het overzicht

Vaccinatieronde Zuid-Holland Zuid najaar 2020

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van 1 september t/m 15 oktober 2020 vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken in de regio Zuid-Holland Zuid.* Kinderen die hiervoor worden opgeroepen ontvangen in augustus een uitnodiging van het RIVM via de post. De vaccinaties worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Welke kinderen ontvangen een uitnodiging?

  • Kinderen geboren in 2011: DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen, rode hond)
  • Meisjes geboren in 2008: HPV (baarmoederhalskanker)
  • Jongeren geboren tussen 2001-2006: meningokokken. Dit is een inhaalvaccinatie. Jongeren die de vaccinatie tegen meningokokken eerder nog niet hebben gehaald, ontvangen een uitnodiging om deze in te halen.

Coronamaatregelen groepsvaccinaties

  • We vaccineren kinderen en jongeren op datum en tijd. Zo wordt het niet te druk op de locatie en kan iedereen voldoende afstand van elkaar houden. Kom daarom op de datum en tijd zoals genoemd in de uitnodiging van het RIVM! We vaccineren overdag, mogelijk onder schooltijd. Kinderen die worden opgeroepen voor een vaccinatie ontvangen de uitnodiging van het RIVM via de post in de tweede helft van augustus.
  • Lees hier alle coronamaatregelen bij de groepsvaccinaties. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op www.jongjgz.nl/vaccinaties.
Lees meer over het Rijksvaccinatieprogramma op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

*Onder Zuid-Holland Zuid vallen de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Dit is een bericht van Jong JGZ