Terug naar het overzicht

Update: SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Update 26 maart:

Vorige week heeft het SVHW besloten om de betalingstermijn voor de belastingen voor ondernemers en zelfstandigen te verlengen tot 31 augustus 2020. Komend weekend ontvangt een aantal ondernemers nog een aanslag voor o.a. zuiveringsheffing, precario, BIZ en reclame belasting. Deze aanslagen zaten al te ver in het verwerkingsproces om tegen gehouden te worden. De ondernemers die dit betreft zijn hierover geïnformeerd door SVHW.

Komt u door de coronacrisis in de financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om voor deze aanslag uitstel aan te vragen tot 31 augustus 2020. U regelt dit via www.svhw.nl. Doet u dit wel voor de vervaldatum.

Bericht 18 maart:

SVHW neemt maatregelen om ondernemers en zzp’ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de Corona uitbraak onder druk staat.

Allereerst is het mogelijk om in termijnen te betalen via automatische incasso. Afhankelijk van de afgiftedatum van de machtiging incasseert SVHW in acht tot tien maanden. Daarnaast kunnen ondernemers en  zzp’ers om uitstel van betaling vragen tot uiterlijk 31 augustus 2020.

Ondernemers en zelfstandigen die hier gebruik van willen maken, kunnen dit snel en makkelijk regelen via www.svhw.nl. Op de website staat ook meer informatie. Het is ook mogelijk dit telefonisch te regelen via (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73.

Dit is een bericht van Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW)

SVHW is een gemeenschappelijke regeling op het gebied van lokale belastingen van waterschap Hollandse Delta en 13 gemeenten (Alblasserdam, Albrandswaard, Altena, Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nieuwkoop en Westvoorne). SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie die de WOZ-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.