Terug naar het overzicht

Tweede peiling impact coronacrisis op ondernemers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Begin deze week ontvangen ondernemers in Hoeksche Waard een brief met de vraag of zij een enquête in willen vullen over de impact van de coronacrisis. Het is de tweede keer dat de gemeente een peiling onder ondernemers doet over dit onderwerp. In mei vulden 436 ondernemers de eerste enquête in.

Meedoen aan de nieuwe (online) peiling kan tot en met 15 november a.s. via deze link: https://www.gemeentehw.nl/corona-ondernemersenquete. In de brief die ondernemers ontvangen, staat ook een QR-code waarmee zij via hun smartphone mee kunnen doen. 

Wethouder Paul Boogaard roept alle ondernemers op om de online enquête in te vullen

‘De eerste peiling in mei heeft ons als gemeente enorm vooruit geholpen. Op basis van de antwoorden kon een concreet beeld worden geschetst van de situatie. Hier hebben we als gemeente op ingespeeld door veranderingen door te voeren in onder andere dienstverlening en een noodsteunregeling voor bedrijven in financiële nood.’, aldus de wethouder. ‘De tweede golf brengt nieuwe onzekerheden. Aan de hand van deze nieuwe (online) peiling willen we de huidige situatie in kaart brengen en vergelijken met een half jaar geleden. Om vervolgens hierop in te spelen als gemeente.  Ik hoop op weer een hoge respons!’.

Rapport

De resultaten van de eerste peiling in mei over de impact van de coronacrisis op de Hoeksche Waardse ondernemers zijn samengevat in het rapport ‘Meting impact coronavirus op ondernemers in Hoeksche Waard‘. De resultaten van de tweede peiling worden in december bekend gemaakt.