Terug naar het overzicht

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld. Als  het aantal besmettingen en het aantal opnames op intensive care afdelingen het toestaat, mogen de terrassen dan weer open, mits iedereen aan tafel zit en er anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Om aan de anderhalvemeter-eis te voldoen is ruimte nodig. Inzet van de openbare ruimte kan een mogelijkheid zijn om de oppervlakte te vergroten. Gemeente Hoeksche Waard wil horecaondernemers de mogelijkheid bieden om hun terrassen tijdelijk  uit te breiden. Dit moet wel vooraf worden gemeld aan de gemeente. De gemeente toetst of de uitbreiding aan de voorwaarden voldoet. Als de melding akkoord is, ontvangt u per brief een bevestiging. Deze meldingsplicht voorkomt vergunningprocedures en leges, terwijl de gemeente toch zicht houdt op de initiatieven.

Heeft u de wens om uw bestaande terras uit te breiden of een nieuw terras te creëren?
Vul onderstaand formulier in en stuur dit naar info@gemeentehw.nl.

U vindt het formulier ‘Melding tijdelijk terras horeca tijdens coronamaatregelen’ hier.

De tijdelijke terrassen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • minimaal  anderhalve meter doorloopbreedte voor voetgangers, rolstoelgebruikers, verkeersdeelnemers enz.
  • hulpdiensten hebben ongehinderd doorgang
  • brandkranen en nooduitgangen blijven vrij toegankelijk
  • omgeving ervaart geen overlast
  • geen muziek toegestaan

Vragen?

Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden voor horeca-ondernemers op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt team Vergunningen APV elke werkdag bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47. Wij helpen u graag!