Terug naar het overzicht

Tijdelijke sluiting 2 panden

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Bram van Hemmen heeft onlangs besloten 2 panden te sluiten waarin drugs zijn aangetroffen. In het pand aan de Westdijk in Heinenoord trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij en kilo’s hasj aan. In het pand aan de Steenenstraat in Oud-Beijerland vond de politie een handelshoeveelheid hennep en grote hoeveelheden (vals) contant geld. Beide panden zijn voor 6 maanden gesloten.

Het sluiten van een pand is een forse maatregel. Burgemeester Bram van Hemmen: “Door het sluiten van een drugspand maken we een einde aan de bekendheid van het pand en voorkomen we dat zoiets in de toekomst nog een keer gebeurt. Ook wordt hiermee een helder signaal afgegeven: we pakken deze vorm van criminaliteit stevig aan.”

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Hoeksche Waard en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.