Terug naar het overzicht

Tijdelijke crisisnoodopvang in De Lindenhoeve in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Binnen enkele weken wordt in Oud-Beijerland een tijdelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen geopend in het gebouw van sociaal-cultureel centrum De Lindenhoeve aan het Laningpad. Het gaat om opvang van maximaal 100 vluchtelingen tot 31 december 2022.

Het Rijk heeft een dringende oproep gedaan om tijdelijke hulp te bieden bij de opvang van vluchtelingen. Het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de toestroom op dit moment niet aan. Daardoor zijn er vaak geen slaapplaatsen meer voor asielzoekers. In het hele land wordt gewerkt aan hulp. Gemeente Hoeksche Waard levert hier, net als andere gemeenten in de regio, op deze manier een bijdrage aan.

Afspraken over de locatie

Het beheer, de beveiliging van en de begeleiding bij de crisisopvanglocatie komen in handen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De gemeente maakt daar afspraken over met de veiligheidsregio.

Informatie en nieuwsbrief

Op de pagina crisisnoodopvang Oud-Beijerland is meer informatie te vinden, onder andere een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Deze lijst wordt steeds aangevuld. Ook kunnen omwonenden en andere belangstellenden zich op de website aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief houden we belangstellenden op de hoogte van de stand van zaken en allerlei ontwikkelingen in en rondom de crisisnoodopvang.

Heeft u nog vragen of wilt u weten hoe u kunt helpen?

Dan kunt u terecht bij het klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer 088 – 647 36 47 of via e-mail crisisnoodopvangobl@gemeentehw.nl.