Terug naar het overzicht

Tiengemeten blijft tot 2 maart dicht voor bezoekers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag werd bekend dat het kabinet de huidige lockdown tot 2 maart voortzet. Dit betekent dat er niets verandert in de openstelling van de voorzieningen op het eiland. Vandaar dat Natuurmonumenten tot tenminste 2 maart het bezoekerscentrum op het eiland gesloten houdt en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.

Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is cruciaal voor de bereikbaarheid van de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor werknemers van Natuurmonumenten als beheerder van het eiland.

Verlenging strenge lockdown

Alle niet-noodzakelijke winkels en voorzieningen moesten sluiten in de strenge lockdown-periode (vanaf 16 december 2020). Doel hiervan was geen ongewenste verkeersbewegingen en bezoekersstromen op gang te brengen en het aantal contactmomenten te verminderen. Door deze maatregelen sloten de basisvoorzieningen op het eiland, zoals de toiletten en de koffie- en theeautomaat. Ook het bezoekerscentrum en het hotel van Herberg Tiengemeten moesten dicht. De musea en aanwezige horeca waren al gesloten. Deze maatregelen zijn dinsdag 2 februari door de overheid verlengd tot 2 maart 2021.

Tot en met 24 april geen excursies

Omdat ook na een eventuele versoepeling nog restricties zullen gelden, heeft Natuurmonumenten besloten om tot 24 april geen excursies en activiteiten te organiseren. Zodra de situatie wordt versoepeld, communiceert Natuurmonumenten via haar website over de mogelijkheden die dan gelden.

Kies voor de natuur dichtbij huis

Natuurmonumenten sluit zich aan bij de oproep van de overheid: blijf zo veel mogelijk thuis. Vermijd drukke plekken en tijdstippen. Zie je dat het ergens druk is, ga dan ergens anders heen. Geniet vooral van de natuur dichtbij huis en houd je daarbij aan de geldende regels van het natuurgebied én van de lockdown. Kijk voor inspiratie op de website van Natuurmonumenten.

U las zojuist een nieuwsbericht van Natuurmonumenten.