Terug naar het overzicht

Thuis aan de slag met de E-waste Race

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kinderen van 10 basisscholen uit de Hoeksche Waard gaan thuis aan de slag met de E-waste Race! Het reguliere project waarin kinderen op school leren dat het belangrijk is om elektronisch afval (e-waste) in te zamelen en te recyclen, kan door het coronavirus niet plaatsvinden. Er is nu een online programma gemaakt waardoor de kinderen door middel van video’s, quizzen en challenges alles leren over het belang om elektronische apparaten te recyclen.

Stapsgewijs worden de leerlingen meegenomen langs video’s en opdrachten

Ze gaan ook zelf aan het werk door bijvoorbeeld campagnes te maken, social media bij hun project te betrekken en inzichtelijk te maken wat zij zelf allemaal aan elektronische spullen in huis hebben.

Red e-waste uit de prullenbak!

Een belangrijk onderdeel van het online lesprogramma gaat over elektronisch afval uit de prullenbak krijgen. Nog te vaak belandt e-waste bij het restafval. Nu de leerlingen niet kunnen inzamelen op school, gaan de leerlingen zelf aan de slag om de boodschap aan hun omgeving te vertellen. Zo proberen ze het e-waste uit de prullenbak te redden en hun omgeving bewust te maken dat je e-waste (op een moment dat het weer kan) naar de milieustraat moet brengen. De E-waste Race Hoeksche Waard is een initiatief van Weee Nederland en RAD HW B.V.