Terug naar het overzicht

Teststraat voor inwoners Hoeksche Waard bij Recreatieoord Binnenmaas

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdagochtend 9 september gaat de teststraat voor het coronavirus in de Hoeksche Waard open. Deze teststraat is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur. De locatie is Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland.

Omdat bleek dat de reisafstand in deze regio naar de verschillende omliggende testlocaties voor sommige mensen een belemmering vormt, opent de GGD woensdag de teststraat. “Ik ben erg blij dat we dit goede nieuws kunnen delen”, aldus wethouder Joanne Blaak–van de Lagemaat. “Het is ontzettend belangrijk dat mensen die (milde) klachten hebben zich zo snel mogelijk kunnen laten testen. Het helpt als je dan het eiland niet meer af hoeft. Door een goede samenwerking met Bres Accommodaties en de GGD Zuid-Holland Zuid konden we deze teststraat in korte tijd realiseren.”

Alleen op afspraak

U kunt alleen op afspraak langskomen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of online via website rijksoverheid.nl/coronatest.

Recreatieoord Binnenmaas blijft geopend

De teststraat op het recreatieoord is opgebouwd op een afgezet gedeelte van het terrein. Bezoekers van het recreatieoord waar onder andere een speeltuin, kinderboerderij en restaurant zijn, komen op geen enkele wijze in aanraking met de mensen die voor de teststraat komen. Het recreatieoord blijft geopend voor bezoekers op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondagen. Kijk voor de openingstijden van Recreatieoord Binnenmaas op www.recreatieoordbinnenmaas.nl.

In de regio Zuid-Holland Zuid zijn al vier teststraten in gebruik op locatie Oranjepark in Dordrecht en één in Gorinchem. Deze blijven allemaal gewoon open.