Terug naar het overzicht

Tegel eruit, groen erin! Uitdeelactie zaterdag 30 oktober

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Uitdeelactie 30 oktober: Lever uw tegel(s) in en ontvang 2 bij- en insectvriendelijke plantjes.

Inwoners van gemeente Hoeksche Waard die hun tuin willen vergroenen, worden van harte uitgenodigd om op zaterdag 30 oktober, in ruil voor 1 of meer tuin- of geveltegels, 2 bij- en insectvriendelijke plantjes in ontvangst te nemen. Harry van Waveren, wethouder openbare ruimte, deelt in het kader van de Nationale Klimaatweek die middag vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur op de parkeerplaats van Intratuin Numansdorp in ruil voor uw tegels, plantjes uit.

Klimaatadaptatie

Want: meer groene tuinen betekent dat straten bij extreme regenbuien minder snel onderlopen. Groene tuinen geven bovendien verkoeling op warme dagen en houden water langer vast. Dan hoeft u minder te sproeien. En, een groene tuin is goed voor de biodiversiteit. Wij willen natuurlijk een groene gemeente zijn en blijven. De aanleg van een groene tuin helpt daarbij. We zullen onze omgeving namelijk steeds beter moeten inrichten voor extreme weersomstandigheden. Dat wordt klimaatadaptatie genoemd.

Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek besteden we onder meer we aandacht aan klimaatadaptatie. Met deze actie hopen we inwoners te enthousiasmeren voor het vergroenen van hun tuin! Nieuwsgierig naar wat u nog meer kunt doen? Kijk op de pagina Klimaatadaptatie.

Niet veel ruimte voor een tuin?

Ook geveltuintjes leveren een bijdrage aan het tegengaan van overlast door water en hitte. Dus: lever 1 of meer stoeptegels in en ontvang 2 plantjes! Wees er op tijd bij, want op=op!

Inzamel- en uitdeelactie is op zaterdag 30 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur bij Intratuin aan de Volgerlandseweg 1a, 3281 KV in Numansdorp.