Terug naar het overzicht

Succesvolle cadeaubonnen-actie voor energiebesparende producten

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kort na de start van de cadeaubonnen-actie waren alle circa 5.000 beschikbare cadeaubonnen aangevraagd door woningeigenaren in de Hoeksche Waard. Met de actie stimuleert de gemeente woningeigenaren aan de slag te gaan met energie besparen. Zo’n 3.400 bonnen zijn vóór 1 december ingewisseld. Wethouder Huibert Steen is blij dat zoveel inwoners gehoor hebben gegeven aan de oproep. “Met de cadeaubonnen willen we huiseigenaren aanmoedigen kleine maatregelen te nemen waarmee energie bespaard kan worden. Tochtstrips, ledlampen of een tijdschakelaar zijn het meest in trek. Deze relatief kleine maatregelen, dragen al bij aan het verlagen van het energieverbruik en de energierekening. En dat past in onze ambitie energieneutraal te zijn in 2040.”

Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) vanuit het Rijk

De gemeente biedt de cadeaubonnen aan vanuit de subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze subsidie heeft de gemeente begin 2020 vanuit het Rijk toegekend gekregen. De RRE-subsidie is bedoeld om woningeigenaren te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Samen met Regionaal Energieloket worden ook duurzame buurtacties georganiseerd om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door deze beter te isoleren of door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Hiervoor lopen er bijvoorbeeld ook groepsaankopen voor zonnepanelen en isolatie. Op de website van het Regionaal Energieloket lees je hier meer over.

De in november aangevraagde cadeaubonnen konden tot 1 december worden gebruikt

Niet gebruikte cadeaubonnen zijn vanaf 1 december opnieuw door woningeigenaren aan te vragen. Dit kan alleen als je nog geen aankopen hebt gedaan met een cadeaubon. Circa 500 mensen die in de wachtrij stonden voor een cadeaubon, hebben 1 december als eerste een opnieuw beschikbare bon gekregen. Er zijn nu nog een kleine 1.000 bonnen beschikbaar. Heb je in november een cadeaubon aangevraagd, maar
ben je deze vergeten in te wisselen voor 1 december? Ook jij kan opnieuw een cadeaubon aanvragen. Maar wees snel, want op is op! Kijk voor informatie en het aanvragen van een cadeaubon op de website van het Regionaal Energieloket.


Voor 2021 heeft de gemeente een soortgelijke subsidie aangevraagd bij het Rijk. Als de subsidie wordt toegekend, dan is deze aankomende keer ook in te zetten om huurders te helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun woning.