Terug naar het overzicht

Subsidie voor watervriendelijke initiatieven, zoals een groen dak of regenton

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Door het vergroenen van onze tuinen en wijken hebben we minder last van ernstige wateroverlast en extreme droogte. Daarom geeft waterschap Hollandse Delta ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven. Deze acties moeten ervoor zorgen dat regenwater opgevangen wordt en rioleringen minder belast worden. Denk aan meer groen en minder tegels, een groen dak of een vijver om regen op te vangen. Deze veranderen jouw omgeving in een betere ‘spons’ voor een plotseling teveel aan water.

Samen grotere resultaten bereiken

Heemraad Anne Mollema (waterschap Hollandse Delta): “Om onze omgeving zo snel mogelijk klimaatbestendig te maken, moeten we samenwerken. Inwoners, scholen en verenigingen kunnen helpen bij schoon en voldoende water in onze omgeving: niet teveel en niet te weinig. Rond huis, school of buurtcentrum kan één maatregel al veel effect hebben. Denk aan een groener schoolplein of grind in plaats van tegels. Dit is niet alleen watervriendelijk, maar maakt je omgeving ook aantrekkelijker. Ik raad vooral aan om samen met buren of vrienden plannen te maken. Je kunt als wijk veel impact hebben als iedereen een groen dak of regenton neemt.“

Subsidie aanvragen

Subsidie (vergoeding) is mogelijk voor maatregelen vanaf 250 euro en bedraagt 20% van de kosten. Dit jaar kunnen niet alleen inwoners maar ook verenigingen en scholen subsidie aanvragen. Het aanvragen van de subsidie doet u bij Waterschap Hollandse Delta.

U las zojuist een nieuwsbericht van Waterschap Hollandse Delta