Terug naar het overzicht

Update - Strandjes bij Haringvlietbrug blijven gesloten tot en met 28 april

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De vier gebieden die tijdens het Paasweekend werden gesloten, blijven in ieder geval dicht tot en met 28 april. Voorzitter Wouter Kolff van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid nam dit besluit vanwege de aanhoudende zonnige weersverwachtingen en het naderende lange weekend vanwege Koningsdag op 27 april 2020.

Na een Paasweekend waarin het overgrote deel van van de mensen zich goed aan de maatregelen hield, blijft het ook de komende weken belangrijk om de actuele maatregelen op te volgen. Zoveel mogelijk thuisblijven is dan ook nog steeds het devies. “Een frisse neus halen in de eigen buurt moet kunnen, maar blijf je gezonde verstand gebruiken en houd je aan de maatregelen”, zegt voorzitter VRZHZ Wouter Kolff.

Lees het nieuwsbericht over het paasweekend hier.

Strandjes Haringvlietbrug gesloten (12 april 2020)

We merken dat heel veel mensen de boodschap om thuis te blijven, goed opvolgen. Helaas zijn er plekken waar het toch te druk blijft. Zondagmiddag zijn daarom de strandjes aan de voet van de Haringvlietbrug (bij Numansdorp, gemeente Hoeksche Waard) gesloten.  Zaterdag zijn Sportpark Schenkeldijk en Halmaheiraplein, beide in Dordrecht, afgesloten. Vrijdagavond is geconstateerd dat Skatepark Zwijndrechtsebrug, aan de Dokweg in Dordrecht te druk werd. Het Skatepark is om deze reden ook gesloten.

Ook tijdens het Paasweekend is het belangrijk om de maatregelen op te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven. “Een frisse neus halen in de eigen buurt moet kunnen, maar blijf je gezonde verstand gebruiken en houd je aan de maatregelen”, zegt voorzitter VRZHZ (veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid) Wouter Kolff.

Lees het nieuwsbericht over het paasweekend hier.