Terug naar het overzicht

Start van de bouw van ZINC in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 8 oktober gaf wethouder Piet van Leenen het startsein voor de bouw van 5 woningen aan de Zinkweg in Oud-Beijerland. Hij boorde voor het project ZINC de eerste paal de grond in. De energiezuinige woningen die een warmtepomp krijgen en verwarmd gaan worden met lucht en water, worden naar alle waarschijnlijk na de zomervakantie van 2022 opgeleverd.  

Wethouder Van Leenen is blij dat de bouw van ZINC kan starten: “ZINC is het resultaat van een langdurig proces waarbij de voormalige gemeente Oud-Beijerland zich met bouwbedrijf De Langen & Van den Berg heeft ingespannen om de ruimtelijke kwaliteit op een zichtbare plek aan de Zinkweg te verbeteren. Binnen het bestaande bestemmingsplan is gezocht naar een invulling die recht doet aan de structuur van de bebouwing aan het dijklint, waar tot voor kort het bouw- en timmerbedrijf Bakker haar werkzaamheden uitvoerde.”

Het plan bestaat uit 3 royale dijkwoningen en een twee-onder-één-kap woning. De duurzame woningen voldoen aan de eisen van de tijd. “Hoewel het aantal woningen beperkt is, versterken we met dit project de stedenbouwkundige beeldkwaliteit van het gebied. Met dit soort woningen bouwen we voor verschillende doelgroepen. En we bieden kansen op doorstroming. Dat is nodig, want de woonbehoefte is groot.”