Terug naar het overzicht

Start nieuwbouw laatste fase Open Waard in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 23 april 2021 gaven wethouder Piet van Leenen, directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen en directeur Peter Mes van Giesbers Rotterdam het startsein voor de bouw van 57 diverse duurzame woningen en 2 bedrijfsruimten. Dit nieuwbouwplan komt naast het zorggebouw de Open Waard. De bestuurders ‘sloegen’ samen symbolisch een bodem warmtebron. Hiermee start de laatste fase van het project de Open Waard.

Samen wonen en leven

“Met de aanvulling van een ruim aanbod van verschillende soorten woningen (41 sociale huurwoningen en 13 vrije sectorwoningen), een groepswoning voor Alerimus en 2 bedrijfsruimten, wordt het ‘Hart van Zoomwijck’ een thuis voor velen,” aldus Dennis Lausberg, directeur bestuurder HW Wonen.

Wethouder Piet van Leenen sluit daarop aan: “Dit mooie project vormt het sluitstuk van een ontwikkeling van een aantal jaren. We verbeteren hiermee de kwaliteit op 1 van de meest markante plekken in Zoomwijck. Na de vernieuwing van de Open Waard met de bijbehorende voorzieningen en de riante supermarkt, realiseren we nu een mooi woningbouwprogramma. We voorzien daarmee in de actuele behoefte aan sociale huurwoningen terwijl we ook voor de vrije sector bouwen. We bedienen een mooie mix van doelgroepen, we geven invulling aan duurzaamheid en levensloopbestendigheid. Dit alles maakt het project heel bijzonder. Ook het beeld en de uitstraling met een weids uitzicht over de Zoomwijckvijver leveren ons straks een stedenbouwkundig pareltje op waarop Oud-Beijerland decennialang trots kan zijn.”

Planning en locatie

De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Naar verwachting duurt de bouw 2 jaar. De nieuwe woningen en de 2 bedrijfsruimten op de begane grond komen naast het nieuwe zorggebouw de Open Waard in het ‘Hart van Zoomwijck’, dat in 2019 officieel geopend is. Het zorggebouw biedt ruimte aan 62 (zorg)bewoners. Naast deze woningen bevinden zich hier ook een gezondheidscentrum voor bewoners en omwonenden, diverse winkels en andere voorzieningen.

Een duurzame toekomst maak je samen

We bouwen duurzaam. Dit betekent dat de toekomstige woningen, de groepswoning én de bedrijfsruimten onder andere een duurzaam verwarmingssysteem krijgen: de bodem warmtebron. De bodem warmtebron is onderdeel van het Nul-op-de-Meter concept. Samen met andere duurzame aanpassingen zorgt dit ervoor dat de woningen energiezuinig zijn. Voor de toekomstige bewoners levert dit een groot voordeel op; de woonlasten worden hiermee beheersbaar.