Terug naar het overzicht

Start isolatieactie voor woningeigenaren

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket tot en met halverwege 2022 een reeks acties waarmee u uw woning energiezuiniger maakt. Hiermee kunt u tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening besparen en helpt u het klimaat. We trappen af met een isolatieactie.

Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Helemaal nu de gasprijzen stijgen. Met de isolatieactie isoleert u uw vloer, bodem of gevel. Daardoor blijft uw woning warm in de winter en koel in de zomer. Ook woont u prettiger en verbruikt u minder energie.

Zo werkt de isolatieactie

U schrijft zich uiterlijk op 16 januari in via de website van het Regionaal Energieloket. Het Regionaal Energieloket heeft voor u het voorwerk gedaan en ervaren isolatiebedrijven gekozen uit de regio.  Het betreffende isolatiebedrijf bekijkt of uw woning geschikt is voor isolatie. U ontvangt vervolgens een persoonlijke offerte. U kunt zelf beslissen of u de woning wilt laten isoleren. Via de acties worden binnen de Hoeksche Waard veel woningen geïsoleerd. Omdat de isolatiebedrijven hun werk hierdoor slimmer kunnen plannen en uitvoeren, krijgt u kwaliteit voor een goede prijs.

Meer weten? Kom naar de online informatieavond!

Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 1 december van 19.30 tot 21.00 uur hoort u meer over de isolatieactie en over subsidies en leningen, die u kunt aanvragen. Ook worden uw vragen beantwoord. Meld u aan via de website van het Regionaal Energieloket.

Er volgen nog onder andere acties voor een hybride warmtepomp en glas voor woningeigenaren. Ook komen er acties gericht op huurders en verenigingen van eigenaren (VvE’s) met informatie om de woning en het gebouw te verduurzamen. Houd hiervoor de gemeentelijke website, social media en het nieuws in Het Kompas in de gaten. Of kijk regelmatig op de website van het Regionaal Energieloket.

Wethouder Huibert Steen liep een stukje op met de Hoeksche Waard Runners, die huis-aan-huis bij een deel van de inwoners een brief hebben bezorgd over de isolatieactie van de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket. HW Runners halen hiermee geld op voor stichting Roparun, die zich hard maakt voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Meer weten? Kijk dan op de website van Hoeksche Waard Runners.