Terug naar het overzicht

Start hybride warmtepompactie voor woningeigenaren

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De gemeente biedt u in samenwerking met het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw woning en situatie past. U bent van harte welkom op de online informatieavond. Ook kunt u daarna meedoen met een inkoopactie van hybride warmtepompen.

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van uw woning. U bespaart hierdoor flink op uw gasverbruik en energiekosten. De cv-ketel verwarmt het tapwater en springt soms bij, bijvoorbeeld als het buiten vriest. In de zomer kan een hybride warmtepomp vaak ook de woning koelen.

Weten of uw woning geschikt is? Kom naar de online informatieavond!

Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 15 december van 19.30 tot 21.00 uur krijgt u meer informatie over de hybride warmtepomp en de inkoopactie. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Meld u aan via de website van het Regionaal Energieloket.

Meedoen aan de hybride warmtepompactie

Na de online informatieavond kunt u zich uiterlijk op 30 januari 2022 vrijblijvend inschrijven voor de inkoopactie voor de hybride warmtepomp via de website van het Regionaal Energieloket. Na inschrijving wordt u gebeld om te bespreken of een hybride warmtepomp een goede optie lijkt voor uw woning. Daarna volgt een woningopname en bekijkt de installateur ter plekke of uw woning geschikt is. U ontvangt dan vrijblijvend een offerte, waarop u beslist of u mee doet aan de actie. Doordat meerdere woningeigenaren meedoen aan de actie, ontvangt u een scherp aanbod.

Er loopt op dit moment ook een isolatieactie voor woningeigenaren en begin 2022 volgt een glasactie. Er komt dan ook een actie gericht op verenigingen van eigenaren (VvE’s) met informatie om de woning/het gebouw te verduurzamen. Houd hiervoor de gemeentelijke kanalen in de gaten. Of kijk regelmatig op de website van het Regionaal Energieloket.